Effectieve Communicatie- en Schrijftrainingen
SPIJKERMAN TRAININGEN

'Wij nemen sneller besluiten
dankzij deze schrijftraining’

Verbeter uw interne en externe communicatie met onze trainingen.

Onze communicatietrainingen kunnen zowel op locatie als incompany worden gevolgd. Tevens bieden wij intensieve teamtrainingen met onze unieke teamwork methode. Alle trainingen en workshops worden op maat samengesteld.

AANBOD TRAININGEN
Voor meer informatie over de trainingen klikt u op een van de trainingen hieronder. 

Schriftelijke Communicatietrainingen


Financiële Toelichting Schrijven

Een financiële toelichting is slecht leesbaar voor de beoordelaar. Veel adviseurs schrijven vooral voor zichzelf, om compleet te zijn, om kennis te etaleren. Dat kost tijd. Dus moet de klant langer wachten op de financiering. Dat kan professioneler.

Bekijk Training & Aanmelden


Projectvoorstellen schrijven

Lezen of gelezen worden. Dat is de vraag. De werkelijke selectie vindt plaats in het hoofd van de beslisser. Dus een projectvoorstel moet opvallen tussen de rest. Hoe doet u dit? In deze training leert u een voorstel schrijven dat een krachtige indruk achterlaat bij uw lezer.

Bekijk Training & Aanmelden


Focus op raadsvoorstellen

Een voorstel is een belangrijke tekst. De beslisser baseert hier zijn beleid op. Toch kunnen deze teksten veel beter. Vaak ontbreekt de argumentatie of de lezer moet ernaar op zoek. Dat kan professioneler.

Bekijk Training & Aanmelden


Betere brieven en e-mails

Weet u hoe de brieven bij uw bedrijf de deur uitgaan? Zijn ze geschreven in dezelfde stijl? Stralen ze uit waar u als bedrijf voor staat? Wees eerlijk. De meeste brieven ‘swingen’ niet. In deze training leert u brieven te schrijven die uw klant wel leest.

Bekijk Training & Aanmelden


Webteksten Schrijven

De voorpagina van de ochtendkrant. In een paar seconden heeft u het wereldnieuws op uw netvlies. Zo makkelijk moet een klant uw webteksten ook kunnen lezen. In deze training ontdekt u een nieuwe manier van schrijven.

Bekijk Training & Aanmelden


Scoren met Offertes

Een offerte is meer dan een prijs-opgave. Het is echt maatwerk. De klant moet zichzelf herkennen in de tekst. Zo bouwt u vertrouwen op. Dat kan alleen met persoonlijke teksten. Weg met die losse blaadjes met standaard prijsindicaties. Want schrijven is verkopen.

Bekijk Training & Aanmelden


Grammatica en Spelling

Een brief met een spelfout. Een offerte met een grammaticafout. Dat kan niet. Brieven en mails, offertes en rapportages foutloos de deur uit? In deze training zet u de puntjes op de i. Letterlijk.

Bekijk Training & Aanmelden


Gespreksverslagen en Reviews

Hoe schrijft u een goed gespreksverslag of een goede review? Beide teksten blijken in de praktijk een lastig onderwerp: het schrijven kost veel tijd en iedereen doet het op zijn eigen manier. Hoogste tijd voor een helder sjabloon en duidelijke werkafspraken.

Bekijk Training & Aanmelden

Mondelinge Communicatietrainingen


Professionele Gesprekken Voeren

U voert de hele dag gesprekken op de werkvloer. Dat gaat u goed af. En toch zijn er nog vaak gesprekken die niet soepel lopen: u bereikt uw doel niet. Of u maakt geen écht contact. Leer met deze trainingen echt professionele gesprekken voeren.

Bekijk Training & Aanmelden


Feedback Geven en Ontvangen

Mensen die succesvol zijn in hun communicatie hebben één ding gemeenschappelijk: zij verstaan de techniek van feedback geven én ontvangen. Hiervoor moet u eerst weten wat werkt. In deze training leert u de basis, voor meer succes in communicatie.

Bekijk Training & Aanmelden

Teamwork Trainingen


Navigeer je Team naar Succes

‘Uw team zit in een sleur. U werkt langs elkaar heen. Er is weinig communicatie en dit belemmert de teamprestatie. Tijd voor verandering! Deze training is gebaseerd op het handboek ‘Navigeer je team naar succes’ (Auteurs Rupert & Bregje Spijkerman, Pearson 2010).

Bekijk Training & Aanmelden


Doelgericht Vergaderen

Een collega die te lang uitweidt over een detail. De agenda waar niemand zich aan houdt. Vergaderen is een teamvaardigheid. Je moet het wel eerst leren, als team. Geen tijd voor de training? Na de training vergadert u stukken efficiënter en heeft u zeeën van tijd over.

Bekijk Training & Aanmelden


Online Teamtraining

Met de Teamtalk leertool werken uw medewerkers aan teamvaardigheden. Met de handige beheertool ziet u de voortgang van zowel het team als de medewerkers. Door deze workshop leert het team beter samenwerken, teamrollen te definiëren en de interne communicatie te verbeteren.

Bekijk Training & Aanmelden

Interesse of wilt u een training op maat? Neem vrijblijvend contact op voor informatie!

Neem Contact Op
Spijkerman trainingen