Effectieve Communicatie- en Schrijftrainingen

Projectvoorstellen Schrijven

Praktische schrijfworkshop voor adviseurs bij banken of de overheid. Leer effectieve projectvoorstellen schrijven.

Training Projectvoorstellen Schrijven

 Projectmedewerkers, beleidsadviseurs
 2 jaar werkervaring
 10 uur

Een goed idee verliest haar glans als u het eenmaal in letters hebt omgezet. Uw enthousiasme komt op papier maar nauwelijks over op de lezer. Uw tijdsplanning en aanpak komen niet aan. Hoe krijgt u de lezer mee? Een goed stuk is de basis van elk project. Het begint met overtuigen van alle betrokkenen. En het stuk is ook een document waar meerdere partijen hun informatie kunnen terugvinden. Dus een projectvoorstel moet lekker en makkelijk lezen. Hoe doet u dit?

In deze training leert u een voorstel schrijven dat een krachtige indruk achterlaat bij uw lezer. Vlot, enthousiasmeren en helder. Met duidelijke taken, rollen en tijdslijnen.
Als u als projectmedewerker of beleidsadviseur regelmatig projectvoorstellen voor uw opdrachtgever schrijft, volg dan deze training.

U legt de kaders van het project vast, u adviseert, maar er is weinig tijd en aandacht voor het schrijfproces. Dit terwijl het zoveel makkelijker en sneller kan, als u weet waar u op moet letten. In onze training Projectvoorstellen schrijven gaan we met uw eigen teksten aan de slag. U kiest de beste structuur voor al uw toekomstige voorstellen, en u herschrijft een aantal eigen teksten. Aan het einde van de training heeft u alle tools in handen om een ijzersterk voorstel te schrijven.

Deelonderwerpen

Beleidscirkel, argumenteren en onderbouwen, hoof- en bijzaken: structuur bepalen, doel en doelgroep, schijfstijl, positief schrijven.

Resultaat van de training

• U schrijft in minder tijd een overtuigend projectvoorstel.
• Uw voorstellen lezen prettiger en geven energie.
• Uw voorstellen stralen uit waar u voor staat.
• U behaalt meer rendement.

DUUR: 2 dagdelen van 3,5u
NIVEAU: MBO/HBO/WO
DOELGROEP:  Projectmedewerkers, beleidsadviseurs.
AANVANGSNIVEAU: Minimaal 2 jaar ervaring.
STUDIEBELASTING: 7 uur voor de training, 3 uur voor tussentijdse opdracht.

Deze klanten gingen u al voor

Spijkerman trainingen