Effectieve Communicatie- en Schrijftrainingen

Professionele Gesprekken Voeren

Leer overtuigende professionele gesprekken voeren met de klant. Een effectieve training voor financieel adviseurs.

Training Professionele Gesprekken Voeren

 Financieel adviseurs in bankwezen
 2 jaar werkervaring
 10 uur

U voert de hele dag gesprekken op de werkvloer. Dat gaat u goed af. En toch haalt u nog niet alles uit uw gesprekken: u bereikt uw doel niet helemaal, heeft net te weinig regie over het resultaat. Of de klant vergeet wat hij met u heeft afgesproken. In deze training leert u betere gesprekken te voeren voor een beter resultaat, intern én extern.

Deelonderwerpen

Structuur, klantprofielen, gespreksdoelen bepalen, omgaan met status, roos van Leary, oefenen met feedback, houding, adem, stem, gebaren.

Resultaat van de training

• Betere gesprekken, beter resultaat.
• Inzicht in eigen kracht en valkuilen.
• Gesprekken op basis van gelijkwaardigheid.

Toelichting

Balans in uw gesprek
Een mens kan zich niet lang concentreren. Te meer als het gaat om lastige zaken zoals financien, voorwaarden van een product of beleid. De manier waarop u iets uitlegt is cruciaal. Elke klant bereikt een punt in het gesprek waarop hij niets meer registreert, juist als het gaat om de eigen financiële situatie of een persoonlijk event. In deze training leert u om balans aan te brengen in uw gesprek: een prettig contact met een juiste dosis inhoud. Dit betekent dat u de juiste vragen stelt. Op een goede manier uw informatie aanbiedt. En uw inhoud precies afstemt op de klant die u voor u heeft.

Focus op resultaat
Een aangenaam gesprek dat de klant kan volgen, is de basis. Dan komt de rest: hoe maakt u voor de klant en voor u het gesprek bijzonder waardevol? Hoe kunt u precies laten zien wat u waard bent, zodat de klant het gevoel heeft dat hij écht bij u terecht kan? Dit leert u allemaal in onze training. Een bijzondere training voor de adviseur met ervaring, en must voor de startende adviseur.

DUUR: 2 dagdelen van 3,5uur

NIVEAU: MBO/HBO/WO

DOELGROEP: Financieel adviseurs werkzaam binnen bankwezen.

AANVANGSNIVEAU: Minimaal 2 jaar relevante ervaring.

STUDIEBELASTING: 7 uur voor de training, 3 uur voor tussentijdse opdracht.

Deze klanten gingen u al voor

Spijkerman trainingen